התקן הישראלי למניעת החלקה – ת"י 2279 המעודכן (2009) מחליף את תקן ישראלי 2279 משנת 2005 ועוסק ב "התנגדות להחלקה על משטחי הליכה קיימים ושל מוצרים חדשים המיועדים למשטחי הליכה". בנוסף לכך מגדיר תקן 2279 את המכשיר בעזרתו יש לבצע את בדיקת ההתנגדות להחלקה אותה מייצר המשטח ואת אופן ביצוע הבדיקה.

תמונה של מכשיר המטוטלת (פנדולום) בו עושה חברת ריצוף בטוח שימוש והנמצא גם בשימוש מכון התקנים הישראלי

 

חשוב לדעת כי ביצוע טיפול למניעת החלקה לכשעצמו אינו מבטיח לך דבר ולא תמיד יגן עליך בפני תביעה. לאחר ביצוע הטיפול חובה לבצע בדיקת לעמידה בתקן הישראלי למניעת החלקה כיוון שלא פעם קורה שהעבודה שבוצעה אינה עומדת בתקן ויש לחזור עליה פעם נוספת עד להשגת רמת החיספוס הדרושה. לפיכך, יש לדרוש מהקבלן לבצע בסיום העבודה בדיקת עמידות בתקן המוכרת ע"י מכון התקנים או לחילופין להזמין בדיקה שכזו ממי שיכול לבצעה.

חברת ריצוף בטוח בע"מ היא החברה היחידה בארץ אשר מבצעת בדיקות לעמידה בתנאי התקן הישראלי. ריצוף בטוח עושה שימוש במכשיר המטוטלת (פנדולום) הנמצא גם בשימוש מכון התקנים הישראלי והבדיקות המבוצעות על ידה מתקבלות כראיה על ידי בית המשפט.

כיצד מתבצעת בדיקה לעמידה בתקן 2279 באמצעות מטוטלת (פנדולום)

קצת על התקן הישראלי 2279 למניעת החלקה

התקן הישראלי 2279 למניעת החלקה מגדיר מספר רמות התנגדות להחלקה, החל מ R9 ועד R13 כאשר R9 בעל ההתנגדות הקטנה ביותר להחלקה ו R13 בעל ההתנגדות הגדולה ביותר. תקן 2279  מגדיר דרישות מינימום למניעת החלקה למשטחים שונים. בעת ביצוע טיפול למניעת החלקה יש להתחשב לא רק בהגדרות התקן אלא גם בתנאים המתקיימים באותם איזורים כגון רטיבות, לכלוך, שיפועי האריחים, שומנים, אופן השימוש במשטח וכו'.

מספר דוגמאות לדרישות מינימליות של התנגדות להחלקה של משטחי הליכה ע"פ התקן:

  • יחידות דיור (למעט חדרי רחצה ומרפסות) – R9
  • תאי מקלחת ביחידות דיור – R11
  • איזורים בבניני ציבור, חנויות, קניונים וכו' שאינם רטובים רוב הזמן  – R10
  • איזורים בבניני ציבור, חנויות, קניונים וכו' שרטובים רוב הזמן  – R11
  • דוכנים למכירת מזון – R10

מדוע חשוב שהטיפול למניעת החלקה יבוצע בהתאם לתקן הישראלי 2279?

כאמור, ביצוע טיפול למניעת החלקה שאינו עומד בתקן הישראלי למניעת החלקה עלול להיות לא יעיל ולהותיר את המשטח, גם לאחר ביצוע העבודה, במצב המסכן את מי שדורך / הולך על המשטח.

אם מי שמבצע את הטיפול למניעת החלקה אינו מסוגל לבדוק את התוצאה הסופית באמצעות מכשיר מדידה תיקני ולדעת בוודאות שהיא עומדת בתנאי התקן הישראלי, אתה, מזמין העבודה, אינך יכול לדעת אף פעם אם הטיפול באמת יעיל ומספק את מידת הבטיחות הדרושה או לא.

טיפול למניעת החלקה שלא נבדק אם הוא עומד בתנאי התקן לא יאפשר לך באמת לישון בשקט ולדעת שעשית את הכל כדי לשמור על הבטיחות. במקרה של תביעת נזיקין כתוצאה מהחלקה על משטח שאינו עומד בתקן, עלול בימ"ש לראות את האחראי על הנכס אשר לא דאג לבצע טיפול תיקני, כנושא באחריות.

בדיקה לפני טיפול

בדיקות עמידה בתקן למניעת החלקה – רק עם ריצוף בטוח

כאמור, חברת ריצוף בטוח היא החברה היחידה בארץ העושה שימוש במכשיר המטוטלת (פנדולום) הנמצא גם בשימוש מכון התקנים הישראלי. ריצוף בטוח מבצעת בדיקות ומספקת על פיהן חוות דעת מומחה לבימ"ש לגבי עמידתם ו/או אי עמידה של משטחים בתקן הישראלי 2279 למניעת החלקה.

בנוסף לכך, חברת ריצוף בטוח מבצעת בדיקות עמידה בתקן ונותנת אישורים לקבלנים לצורך קבלת טופס 4 וכן מבצעת בדיקות התאמה לתקן של מוצרים עבור יבואני ויצרני קרמיקה.

לביצוע בדיקה מוסמכת לעמידה בתנאי התקן הישראלי למניעת החלקה, התקשר עוד היום לטלפון 1-800-210-310 (שיחת חינם) או השאר פרטים בטופס צור קשר שבאתר.